Välkommen att beställa tjänster

Inte ansluten?

Anslut din fastighet med fiber från Open Universe, gör din intresseanmälan idag.

BREDBANDSTJÄNSTER I ALLA HASTIGHETER. HUR FORT VILL DU ÅKA?

Bland våra leverantörer hittar du stabila bredbandslösningar i alla hastigheter, ända upp till 1000 Mbit/s vilket är en otrolig kapacitet. Är ni många i familjen som använder flera datorer och surfplattor samtidigt är det klokt att välja en högre hastighet. Då kan ni till exempel kolla på film utan att det laggar och spela onlinespel obehindrat. Mycket nöje!

VILKEN TV-LÖSNING PASSAR DIG BÄST?

PRIORITERAD TV

Kallas även IP-TV och kan beställas som fristående tjänst utan att du behöver beställa telefoni eller bredband om du inte vill det. Tjänsten kräver en TV-box som du beställer samtidigt som din TV-tjänst. Du väljer själv vilket eller vilka TV-paket du önskar utifrån de olika leverantörernas utbud.

För hjälp att koppla in din TV-box, ladda ned kopplingsguiden (pdf).

INTERNET-TV

Denna TV-tjänst kräver att du också har ett bredbandsabonnemang då TV-signalen måste färdas tillsammans med en internettjänst för att fungera. På samma sätt som för prioriterad TV behöver du en TV-box och den beställer du av den leverantör du väljer för din TV-tjänst.

För hjälp att koppla in din TV-box, ladda ned kopplingsguiden (pdf).

Olika telefoni för dina behov

PRIORITERAD TELEFONI (VOIP)

Du kan välja att bara ha prioriterad telefoni som en fristående och inga andra tjänster via Open Universe. Du behöver en telefonidosa och den beställer du samtidigt från den leverantören du beställer telefonitjänsten från. Din vanliga telefon ansluts till telefonidosan som i sin tur kopplas till fiberuttaget. Väljer du att ha flera tjänster via det öppna nätet kopplas telefonidosan till din switch/mediacentral/slutkundsutrustning.

För hjälp att koppla in din telefonitjänst, ladda ned kopplingsguiden (pdf).

INTERNET-TELEFONI

Internet telefoni kan även benämnas som VOIP, IP-telefoni eller Bredbandstelefoni och är den vanligaste telefonitjänsten i fibernäten. Telefonisignalen färdas tillsammans med en internettjänst för att fungera. När du beställer din telefonitjänst beställer du samtidigt en telefonidosa. Din vanliga telefon ansluts till telefonidosan som i sin tur kopplas till fiberuttaget. Använder du flera tjänster via det öppna nätet kopplas telefonidosan till din switch/mediacentral/slutkundsutrustning.

För hjälp att koppla in din telefonitjänst, ladda ned kopplingsguiden (pdf).

DRA NYTTA AV DEN TEKNIK SOM FINNS. DET ÄR SMART.

Via Open Universe är det också möjligt att ta del av tjänster för det smarta hemmet. Till exempel larm, övervakning, energibesparing och andra smarta tjänster. Webbaserade tjänster inom vården och skolan kommer också att öka framöver.

Det som kallas Internet of things är en annan växande trend. Det är inte bara är telefoner, datorer och tv-apparater som är uppkopplade, utan även kylskåp, belysning och låsfunktioner blir uppkopplade i allt högre grad. En mycket spännande utveckling som du kan dra nytta av med Open Universe.

Här kan du läsa mer om internet of things

Bredband

Bland våra leverantörer hittar du stabila bredbandslösningar i alla hastigheter, ända upp till 1000 Mbit/s. Tänk vad skönt att kunna kolla på film utan att det laggar och spela onlinespel obehindrat. Mycket nöje!

TV & Play

Ta del av världens utbud av TV- och playtjänster, precis som det passar dig. Våra leverantörer har dukat upp med mycket attraktiva paket, utifrån olika intresseområde.

Telefoni

Ring billigare. Mycket billigare. Internettelefoni (benämnas även som VOIP, IP-telefoni eller Bredbandstelefoni) är den vanligaste telefonitjänsten i fibernäten.

Smarta hem

I det intelligenta hemmet ryms en rad olika tekniska lösningar med syfte att göra vardagen lite enklare och att kunna spara tid och pengar. Både för dig som fastighetsägare och för de boende. Vi guidar dig!

Vanliga frågor


Hur får man tillgång till ert nät? expand_more

Vi ansluter fastigheter, villaområden och byalag. Är du privatperson bör du bearbeta din hyresvärd eller fastighetsägare. Bor du i villa eller bostadsrättsförening kontaktar du din samfällighet eller styrelse.


Hur ansluter man en fastighet? expand_more

Fibernätsförbindelsen överlämnas i en punkt (fastighetsswitch) i fastigheten. Till denna anslutningspunkt kopplas fastighetens interna nät, ett så kallat LAN (Local Area Network) som distribuerar förbindelsen till användarna. För ett villaområde behövs ett motsvarande villaområdesnät.


Vad kostar det? expand_more

Kostnaden för fiber varierar beroende på rådande förhållanden i området. Om du vill få en exakt prisuppgift skicka in en intresseanmälan till oss så skickar vi en offert.
Du betalar en fast engångsavgift för anslutningen, sedan betalar du en månadsavgift till den tjänsteleverantör som levererar dina valda tjänster.


Hur bygger man ett fastighetsnät? expand_more

Näten byggs med koppartråd eller fiber. Vi har flera samarbetspartners som är lämpliga att bygga fastighetsnät och villaområdesnät.


Kan en fiberanslutning öka värdet på fastigheten? expand_more

En fiberansluten fastighet är mer attraktiv och därmed mer lättsåld. Många mäklare uppskattar att värdet höjs när man investerar i fiber, även om det kan vara svårt att påvisa.