VÄLKOMMEN TILL FRIHETEN ALLA FASTIGHETSÄGARE!

EN TRYGG OCH FRAMTIDSSÄKER LÖSNING

Med en fiberanslutning från Open Universe får ni en både drift- och framtidssäker lösning, till stor glädje och nytta för era hyresgäster. Vi är övertygade om att ni på så vis blir en ännu attraktivare hyresvärd.
Hyresgästerna uppskattar möjligheten att själva kunna välja den leverantör som passar dem bäst. Det finns flera välkända leverantörer att välja mellan och det är enkelt för hyresgästerna att byta om de önskar det. I det öppna nätet råder fri konkurrens, vilket leder till hög kvalitet och pressade priser.

SMARTA LÖSNINGAR I HEMMET

Det händer väldigt mycket nu inom området smarta fastigheter och Internet of Things. Vår uppgift är att guida dig som fastighetsägare och se till att den innovativa tekniken fungerar så smidigt som möjligt.

Läs mer om internet of things

VALFRIHET FÖR DE BOENDE

I det öppna fibernätet ryms många olika tjänsteleverantörer och de boende i kan fritt välja den leverantör som passar bäst.
Vill man sedan byta leverantör så är det enkelt. Den fria konkurrensen i det öppna nätet leder till högre kvalitet och pressade priser. Kapaciteten är hisnande och det går att få upp till 1000 Mbit/s.

EN STABIL PARTNER

Med Open Universe får ni en trygg och stabil partner som håller ihop hela affären och avlastar er. Vi tar hand om såväl tjänsteutbudet som administrationstjänster och ser till att det dras fram fiber till fastigheten. Vi driftar bredbandsnätet och ansvarar för support och försäljning.

VÄLKOMMEN TILL FRIHETEN ALLA FASTIGHETSÄGARE!

Open Universe vänder sig till många olika typer av fastighetsägare. I den här filmen får du bekanta dig med några av de smarta, digitala lösningar som erbjuds för såväl kommersiella fastigheter som bostäder i alla dess former. Bra för både plånboken och miljön. Välkommen till friheten!

KLIMATSMART AFFÄRSNYTTA

Jonas Tannerstad på Örebrobostäder berättar om hur de arbetat med miljö- och energifrågor och nått förbluffande resultat. Företaget har lyckats sänka sina energikostnader med 40 %, bland annat med hjälp av IoT-lösningar levererade via Open Universe öppna nät. Se filmen och bli inspirerad!

Vanliga frågor


Hur får man tillgång till ert nät? expand_more

Vi ansluter fastigheter, villaområden och byalag. Är du privatperson bör du bearbeta din hyresvärd eller fastighetsägare. Bor du i villa eller bostadsrättsförening kontaktar du din samfällighet eller styrelse.


Hur ansluter man en fastighet? expand_more

Fibernätsförbindelsen överlämnas i en punkt (fastighetsswitch) i fastigheten. Till denna anslutningspunkt kopplas fastighetens interna nät, ett så kallat LAN (Local Area Network) som distribuerar förbindelsen till användarna. För ett villaområde behövs ett motsvarande villaområdesnät.


Vad kostar det? expand_more

Kostnaden för fiber varierar beroende på rådande förhållanden i området. Om du vill få en exakt prisuppgift skicka in en intresseanmälan till oss så skickar vi en offert.
Du betalar en fast engångsavgift för anslutningen, sedan betalar du en månadsavgift till den tjänsteleverantör som levererar dina valda tjänster.


Hur bygger man ett fastighetsnät? expand_more

Näten byggs med koppartråd eller fiber. Vi har flera samarbetspartners som är lämpliga att bygga fastighetsnät och villaområdesnät.


Kan en fiberanslutning öka värdet på fastigheten? expand_more

En fiberansluten fastighet är mer attraktiv och därmed mer lättsåld. Många mäklare uppskattar att värdet höjs när man investerar i fiber, även om det kan vara svårt att påvisa.