PÅLITLIG UPPKOPPLING FÖR BÅDE STORA OCH SMÅ FÖRETAG

EN FUNGERANDE VARDAG FÖR FÖRETAG I ALLA STORLEKAR

Oavsett om det gäller ett större eller ett mindre företag är det viktigt med en snabb och pålitlig uppkoppling. I många fall är det direkt affärskritiskt. Med Open Universe får ni full valfrihet och kan välja mellan en mängd olika leverantörer och paketeringar. Via oss erbjuds allt från enkla tjänster och lösningar för mindre företag till avancerade kommunikationslösningar för större företag.

STORA RESURSER OCH MÖJLIGHETER

Eftersom det handlar om ett fiberoptiskt nät kan ni få en anslutning med överlägsen kapacitet.
Det går till exempel att få punkt till punkt kapacitet upp till 1Gbit/s vilket ger utmärkta möjligheter att knyta ihop olika kontor, både inom en stad eller i övriga Sverige. Vi kan även, genom våra tjänsteleverantörer och stadsnät, erbjuda co-location, webbhotell, virtuella och dedikerade serverlösningar. Perfekt för alla som har höga krav på tillgänglighet och service.

LITA PÅ FIBER

Fiberoptik är det absolut bästa sättet att överföra information på, både i dag och i framtiden. Fiberoptik ger en säkrare infrastruktur och ett stabilare nät som företaget verkligen kan lita på. Skulle något inträffa har vi beredskap dygnet runt hela året.

Kundservice

Kontakta oss

Har du frågor, funderingar eller behöver hjälp att kontakta din leverantör. Kontakta oss här.

Kundservice navigate_next

Driftinformation

Upplever du störningar? Se om det finns kända driftstörningar i ditt område.

Driftinfo navigate_next

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligast återkommande frågorna.

Vanliga frågor navigate_next

Vanliga frågor


Hur får man tillgång till ert nät? expand_more

Vi ansluter fastigheter, villaområden och byalag. Är du privatperson bör du bearbeta din hyresvärd eller fastighetsägare. Bor du i villa eller bostadsrättsförening kontaktar du din samfällighet eller styrelse.


Hur ansluter man en fastighet? expand_more

Fibernätsförbindelsen överlämnas i en punkt (fastighetsswitch) i fastigheten. Till denna anslutningspunkt kopplas fastighetens interna nät, ett så kallat LAN (Local Area Network) som distribuerar förbindelsen till användarna. För ett villaområde behövs ett motsvarande villaområdesnät.


Vad kostar det? expand_more

Kostnaden för fiber varierar beroende på rådande förhållanden i området. Om du vill få en exakt prisuppgift skicka in en intresseanmälan till oss så skickar vi en offert.
Du betalar en fast engångsavgift för anslutningen, sedan betalar du en månadsavgift till den tjänsteleverantör som levererar dina valda tjänster.


Hur bygger man ett fastighetsnät? expand_more

Näten byggs med koppartråd eller fiber. Vi har flera samarbetspartners som är lämpliga att bygga fastighetsnät och villaområdesnät.


Kan en fiberanslutning öka värdet på fastigheten? expand_more

En fiberansluten fastighet är mer attraktiv och därmed mer lättsåld. Många mäklare uppskattar att värdet höjs när man investerar i fiber, även om det kan vara svårt att påvisa.