BYALAG

Byalag

Tack vare stöd från Jordbruksverket och Länsstyrelsen kan bredbandsutbyggnaden på landsbygden förverkligas i hela Sverige. Det är en spännande och viktig, men inte en helt okomplicerad resa. Föreningen behöver uppfylla en hel del krav och kriterier för att beviljas detta stöd.

FÖRBERED ER FÖR FRAMTIDENS TJÄNSTER

Genom att investera i ett fibernät försäkrar ni er om att medlemmarna, företagare, lantbrukare och privatpersoner i området, får en pålitlig infrastruktur som klarar framtidens krav på kapacitet. Fibernätet kommer att ge er en driftsäkrare vardag för tjänster inom Internet, TV och telefoni. Med fiber är ni även väl förberedda för framtidens tjänster inom områden som till exempel hälsa och larm.

Den viktigaste investeringen ni har framför er är att bygga ett fibernät av hög kvalitet. Fibernätet ska fungera under en lång tid och vara byggt på rätt sätt, att det är rätt planerat och dimensionerat är högsta prioritet. Vi jobbar alltid nära de entreprenörer som byalagen valt, för att vara effektiva och kunna följa föreningens utsatta tidsplan.

BRA ATT TÄNKA PÅ

Förutom att uppfylla kraven som ställs på er som förening, så finns det några delar som det är bra att fundera över:

Hur ska vi tänka när vi startar en förening?

Vilken information kan vi ge våra medlemmar?

Kan vi lyfta momsen?

Vilka frågor behöver vi ha med i vårt anbud som inte finns med i underlagen från Länsstyrelsen och Jordbruksverket?

EN SAMARBETSPARTNER ATT RÄKNA MED

Open Universe täcker in stora delar av Sverige vilket gör att vi ansluter byalag i alla regioner och kan vara ett stort stöd till er förening. Det finns många anledningar för er förening att välja Open Universe som samarbetspartner:

Vi finns för er, med verksamheter över hela landet där vi är de kommunala stadsnätens bäste vän. Vi har en omfattande kunskap och erfarenhet då vi anslutit villor och villasamfälligheter i över 10 år.

Ni får en stark partner, både ekonomiskt och relationsmässigt. Vi ägs av GlobalConnect men jobbar på lokal nivå vilket innebär att ni möter starkt engagemang och stor servicevilja.

Alla byalag är olika, vi skapar lösningar efter era önskemål och förutsättningar.

Vi håller vad vi lovar, vi förenklar och ni får en personlig kontaktperson som är med er på hela resan.

Vi har en av marknadens säkraste plattformar och en driftsäkerhet som vunnit pris flera år i rad i oberoende instanser (NKI)

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

info@openuniverse.se

Här finns mer information för byalag:
Länsstyrelsen – Se vad som gäller för din region

Jordbruksverket – Utveckling av bredband