navigate_beforeSe fler nyheter

13 juni 2023

GlobalConnects kommunikationsoperatör Open Universe vinner stor upphandling med flera nätägare

Tre stadsnät, Nybro Energi, Emmaboda Energi & Miljö samt Uppcom har tillsammans upphandlat en ny kommunikationsoperatör.

GlobalConnects kommunikationsoperatör Open Universe har vunnit upphandlingen och nu har stadsnäten skrivit ett gemensamt avtal med Open Universe. Avtalet innebär att Open Universe tar över och migrerar kunderna från kommunikationsoperatörerna ViaEuropa, Zitius och Wexnet. Via Open Universe öppna plattform kommer ca 9 500 hushåll och mer än 200 företag erbjudas tjänster inom internet, telefoni och TV.

De tre kommunägda bolagen Nybro Energi, Emmaboda Energi & Miljö samt Uppcom har tillsammans byggt fiberinfrastruktur som når alla delar av respektive kommun vilket möjliggör snabb uppkoppling för invånare och verksamheter i Nybro, Emmaboda och Uppvidinge kommun. Med den heltäckande fiberinfrastrukturen har man skapat goda förutsättningar för en levande landsbygd. I samarbete med en GlobalConnects kommunikationsoperatör Open Universe ska nätägarna nu erbjuda nya möjligheter med bland annat digitala vård- och omsorgstjänster till kommunernas invånare.

– Migreringen i Nybro kommun har gått bra och vi kan nu erbjuda ett större utbud bredbandstjänster (internet, tv, telefoni). Vi har kopplat upp de första trygghetslarmen via Open Universe och ser fram emot att fortsätta utveckla digitala tjänster via vårt fibernät, Susanna Persson stadsnätschef Nybro Energi.

Open Universe erbjuder en operatörsneutral plattform där nya tjänster för den smarta staden kan utvecklas och spridas i respektive kommuns nät. De hushåll som är anslutna till fibernätet i respektive kommun kommer genom avtalet med Open Universe kunna ta del av flera nya digitala tjänster.

– Vi är glada att meddela att Nybro Energi, Emmaboda Energi & miljö och Uppcom har valt Open Universe som sin föredragna kommunikationsoperatör efter en framgångsrik upphandlingsprocess. Tillsammans kommer vi att bygga en stark och pålitlig kommunikationsgrund för kommunerna, Rikard Hjelm, Head of Open Universe