Stäng

Telefonitjänster

Använd din vanliga telefon och ring billigare. Mycket billigare.

Prioriterad telefoni (VOIP)

Du kan välja att bara ha prioriterad telefoni som en fristående och inga andra tjänster via Open Universe. Du behöver en telefonidosa och den beställer du samtidigt från den leverantören du beställer telefonitjänsten från. Din vanliga telefon ansluts till telefonidosan som i sin tur kopplas till fiberuttaget. Väljer du att ha flera tjänster via det öppna nätet kopplas telefonidosan till din switch/mediacentral/slutkundsutrustning.

För hjälp att koppla in din telefonitjänst, ladda ned kopplingsguiden (pdf).

Internet-telefoni

Internet telefoni kan även benämnas som VOIP, IP-telefoni eller Bredbandstelefoni och är den vanligaste telefonitjänsten i fibernäten. Telefonisignalen färdas tillsammans med en internettjänst för att fungera. När du beställer din telefonitjänst beställer du samtidigt en telefonidosa. Din vanliga telefon ansluts till telefonidosan som i sin tur kopplas till fiberuttaget. Använder du flera tjänster via det öppna nätet kopplas telefonidosan till din switch/mediacentral/slutkundsutrustning.

För hjälp att koppla in din telefonitjänst, ladda ned kopplingsguiden (pdf).

Våra tjänsteleverantörer

Här kan du bekanta dig med de leverantörer som finns just nu hos Open Universe. Fler tillkommer kontinuerligt. Aktuella priser och vilket utbud som finns på din ort hittar du på Tjänsteportalen.

Till Tjänsteportalen

Vill du bli tjänsteleverantör i Open Universe?

Läs mer