navigate_beforeSe fler nyheter

18 april 2018

Rikshem migreras över till Telenor och Open Universe

Rikshem har ingått avtal med Telenor Sverige som genom sin kommunikationsoperatör Open Universe kommer att leverera en öppen och konkurrensneutral kommunikationslösning till boende i Rikshems fastigheter i Malmö och Helsingborg.

– Vi vill erbjuda våra kunder en större valfrihet. Med ett öppet nät är vi och våra hyresgäster väl förberedda för den kapacitet som framtidens digitala tjänster kommer att kräva. Kunderna får själva möjlighet att välja vilka tjänster de vill ha samt vilken leverantör de handlar av, säger Christofer Bernebring, regionchef för Södra Sverige på Rikshem.

Avtalet omfattar cirka 4 200 lägenheter och cirka 100 lokaler.

– Vi är mycket glada och stolta över att Rikshem, ett av Sveriges största privata fastighetsbolag, har valt Open Universe som kommunikationsoperatör till sina boende i Malmö och Helsinborg. Med ett av marknadens bredaste utbud på tjänster och en stabil infrastruktur så står vi bra rustade för de krav som kunderna och digitaliseringen av vårt samhälle ställer på oss, säger Per Sjöberg, Head of Open Universe på Telenor Sverige.

Migreringen påbörjas den 17:e april med målet att alla berörda bostäder ska vara migrerade till Open Universe plattform senast 2021.

Kontakt:
Telenor Sverige AB, Presstjänsten 08-41 01 00 40
Rikshem, Frida Löwengren, Kommunikatör; frida.lowengren@rikshem.se, 0720-50 73 54