navigate_beforeSe fler nyheter

04 oktober 2016

Västerviks Bostads AB väljer Telenor och Open Universe

 

Västerviks Bostads AB har ingått avtal med Telenor Sverige som genom sin kommunikationsoperatör Open Universe från och med januari 2017 kommer börja att leverera tjänster i det öppna bredbandsnätet.

Västerviks Bostads AB har ingått avtal med Telenor Sverige som genom sin kommunikationsoperatör Open Universe från och med januari 2017 kommer börja att leverera tjänster i det öppna bredbandsnätet.

–                           Med Open Universe kan vi erbjuda våra hyresgäster tillgång till bredband med hög hastighet och ett brett utbud av leverantörer av moderna bredbandstjänster, säger Sven-Åke Lindberg på Västerviks Bostads AB.

Avtalet omfattar Västerviks Bostads AB:s fastigheter i Västervik och Gamleby med cirka cirka 2900 lägenheter och omkring 4200 boende.

–                           Genom Open Universe får Västerviks Bostads AB tillgång till både en infrastruktur som klarar framtidens krav och ett brett tjänsteutbud. Vi ser Västervik Bostad AB:s val av oss som leverantör som ett kvitto på att Open Universe har en bra produkt som marknaden efterfrågar, säger Per Sjöberg, Open Universe på Telenor Sverige.

Migreringen påbörjas omgående med målet att berörda bostäder ska vara migrerade till Open Universe plattform under första kvartalet 2017.

–                           Målet var att hitta en kommunikationsoperatör som har kapacitet att bygga upp en driftsäker infrastruktur med hög kvalitet och som även har förmågan att kontinuerligt utveckla och marknadsföra nya tjänster till våra hyresgäster. Sättet vi konsumerar TV och bredband förändras hela tiden och vi tror att den bredbandsbaserade infrastrukturen i våra fastigheter kommer att spela en större roll i framtiden. Det gör driftsäkerhet och kvalitet viktigare än någonsin och därför väljer vi att ingå avtal med Open Universe, säger Sven-Åke Lindberg, VD, Västerviks Bostads AB.

Kontakt:
Telenor Sverige AB, Presstjänsten 08-41 01 00 40
Sven-Åke Lindberg Västerviks Bostads AB 0490-25 72 03